Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Доплати військовим: який розмір виплат ухвалив уряд

9 серпня, Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка внормовує питання справедливих щомісячних доплат для військовослужбовців, правоохоронців та рятувальників. За словами Дениса Шмигаля, усі, хто залучений до захисту України, отримуватимуть доплати під час війни.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Денис Шмигаль також відмітив у своєму Телеграм-каналі, що розмір додаткових виплат відрізнятиметься у залежності від обов’язків. У повідомленні зазначається, що встановлюються щомісячні доплати для строковиків і курсантів. Розмір доплат становитиме 30 тисяч гривень, але:

  • для осіб, які здійснюють оперативне управління військовими частинами та підрозділами на відстані, доплати можуть становити 50 тисяч грн.
  • для тих, хто бере безпосередню участь у бойових діях – 100 тисяч грн.
  • для строковиків і курсантів у розмірі 6 тисяч грн і 2,35 тисячі грн відповідно.

“Робимо все, аби кожен, хто захищає Україну від російських окупантів, відчував підтримку й допомогу держави”, – додав у своєму повідомленні очільник Кабміну.

Доплати військовим

30 червня український президент Володимир Зеленський поставив крапку у питанні оплати праці воїнів ЗСУ: глава Української держави підписав закон № 9342 про повернення грошових доплат бійцям ЗСУ.

Не дивлячись на це, українські бійці-нацгвардійці, які в складі ротної групи збивають “шахеди” в небі над Київщиною, скаржаться на систематичні недоплати. Вони стверджують, що додаткова винагорода за їхню службу не виплачується з лютого цього року.

Також Інформатор писав, що ВРУ готує доплати пораненим військовим і хоче заборонити відправляти на фронт ненавчених мобілізованих.

Раніше ми розповідали, що Верховна Рада проголосувала за додаткові доплати військовим та збільшення відпустки. Писали, про зарплати військовим.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору