Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українці просять дати військовим можливість демобілізуватися після 18 місяців служби

Вже понад чотириста днів триває повномасштабна війна росії проти України. Весь цей час українські військові боронять країну від ворога. Деякі із самого лютого 2022 року не бачилися з рідними та близькими. І скільки ще не побачаться, воїни не знають. 

Як повідомляє Інформатор, у зв’язку з цим на сайті Президента України з’явилася петиція, автор якої Народний депутат Олексій Гончаренко, вимагає дати можливість демобілізації військовим, які відслужили 18 місяців.

Як пише Гончаренко: “У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт (№9142), який пропонує, щоб громадяни України мали право на звільнення через півтора року після мобілізації, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу…

Невизначеність термінів служби призводить до погіршення морально-психологічного стану військових. Слід особливо врахувати, що після початку повномасштабного вторгнення першими прийшли в армію добровольці й ті, хто не збирався ухилятися від повісток. Виходить, що держава та суспільство могли покластися на цих людей для свого захисту – натомість, ці люди, без чітко прописаних прав і термінів служби, наразі не можуть покластися на державу та суспільство.

Саме тому ми разом з громадськістю просимо Президента України звернутись до Верховної Ради, щоб невідкладно розглянути запропонований законопроєкт і встановити терміни для демобілізації.”.

Петиція вже набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

Раніше Інформатор писав про те, що Українці просять не забороняти мережу обміну відеофалами Тік-Ток. та про те, що українці просять ввести обов’язкову сексуальну освіту.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору