Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українці просять ввести у школах обов’язкову сексуальну освіту

На сайті інтернет Офісу Президента України ще одна петиція набрала необхідні 25 тисяч голосів. Вона стосується розробки програми статевого виховання дітей і молоді. Авторка документа – голова ГО “Громадський альянс “Політична дія жінок” Тишко Ірина Леонідівна.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Офіс Президента України, в тексті Ірина Тишко закликає запровадити обовʼязковий курс статевого виховання у початковій освіті, середній школі, а також у вищих і професійно-технічних закладах освіти.

Своє прохання вона аргументує наступним: “В умовах величезної кількості інформаційних джерел та безмежних можливостей інтернету діти самотужки отримують доступ до відео, яке є часто викривленим і пропагує насильство. Через відсутність навичок аналізу інформації, діти сприймають усе за чисту монету і не розуміють, яку відповідальність за свої діяльність та бездіяльність вони можуть нести.
Учні та учениці повинні знати про фізіологічні та психологічні зміни, пов’язані зі статевим дозріванням, про методи контрацепції, незаплановану вагітність, особисту безпеку, знати законодавство і розуміти базові принципи культури згоди”.

На погляд авторки, це “значно знижує ризики насильства, рівень злочинності, кількість підліткових вагітностей, а також підвищує вік першого статевого акту”.

Петиція набрала 25 494 голоси та зараз чекає на розгляд.

Раніше Інформатор писав про те, що на сайті Президента України з’явилася петиція про перейменування росії у Московію та про те, що Зеленській відповів на петицію щодо такого перейменування.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору