Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області через витік речовини з холодильника ледь не помер чоловік

Навіть звичайний побутовий пристрій може стати загрозою для життя у недосвідчених руках. Саме так сталося з мешканцем Дніпра. Чоловік вирішив самотужки вдома відремонтувати холодильник.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на парамедика Владислава Боднюка, мешканець Дніпра вирішив самостійно відремонтувати побутовий холодильник, розібрав його, але стався витік фреону. Через це “домашньому майстру” стало погано. Дружина викликала швидку допомогу.

Коли приїхали медики, постраждалий знаходився у пригніченому стані свідомості. В нього відзначалася рясна сльозотеча, нудота, кашель, опіки ІІ ступеню правої кисті. Потерпілому негайно була надана медична допомога в вигляді інгаляції зволоженим киснем, знеболення, накладені протиопікові повʼязки з гідрогелем, інфузійна підтримка. Чоловіка з діагнозом: немедикаментозне отруєння відвезли до лікарні.

Владислав попереджає: “Фреон – небезпечна речовина, майже без запаху, яка може викликати серйозні симптоми: головний біль, подразнення слизових очей та горла, запаморочення, хімічний опік шкіри, нудоту, кашель, блювоту, аритмію, втрату свідомості, гіперемію, ціаноз шкіри та слизових оболонок”.

Навіть за самостійного демонтажу обладнання потрібно використовувати індивідуальні засоби захисту. Не нехтуйте заходами безпеки”.

Раніше Інформатор писав про те, що у Криворізькому районі хлопчик розгриз капсулу для прання та отруївся. Крім того, повідомлялося про те,  що у Дніпропетровській області 10-річна дитина отруїлася алкоголем. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору