Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Ремонтував авто і облився кислотою: у Дніпропетровській області рятують 60-річного чоловіка

У Дніпрі, 60-річний чоловік під час ремонту автомобіля випадково перекинув на себе ємність з кислотою. Потерпілий отримав опіки другого ступеню обох рук. 18% площі шкіри були уражені хімічним опіком.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пост медика Влада Бондюка.

Фельдшери швидкої, які прибули а місце негайно надали першу допомогу: промивання уражених ділянок проточною водою, знеболення, накладення асептичних пов’язок. Після надання медичної допомоги постраждалого доправили до лікарні.

Закликаємо дотримуватися правил безпеки в роботі з кислотами та лугами:

– під час всіх операцій з хімічними речовинами, треба обов’язково застосовувати засоби індивідуального захисту: халат та гумовий фартух, гумові рукавиці, захисні окуляри тощо;

– для одержання розчинів із концентрованих кислот необхідно лити кислоту у воду, а не навпаки, постійно перемішуючи. Розчинення концентрованої кислоти у воді (особливо, сульфатної) супроводжується сильним нагріванням і розбризкуванням рідини, що може призвести до опіків;

– переливання кислот та лугу з бутлів в більш дрібну тару необхідно виконувати вдвох за допомогою сифона і тільки під місцевою витяжною вентиляцією.

Раніше Інформатор повідомляв про зловмисників, які обливали автівки кислотою. Також ми писали про п’яних криворіжців, які мало не згоріли.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору