Коли на вулиці зимно, а класичний український борщ вже трохи набрид, хочеться чогось гарячого та незвичного. Наприклад, з італійської кухні. Тосканський цибульний суп саме такий. Цей рецепт сягає часів італійського Відродження. Суп згадується в книзі Крістофоро Мессісбурга кінця 16 століття, під назвою “Нова книга, в якій вчать готувати всілякі страви”. Так чому б і нам не скоштувати його.
Реклама
Інформатор пропонує рецепт.
Тосканський цибульний суп
Реклама
Продукти
- цибуля ріпчаста – 1 кг
- борошно пшеничне – 1 ст. л.
- чебрець, гілочка – 1 шт.
- олія оливкова – 4 ст. л.
- овочевий бульйон – 1 л
- сіль – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- хліб білий, скибочка – 4 шт.
- пармезан тертий (можна замінити сиром гауда, фета чи чедер) – 30 г
Приготування
- Очищену та подрібнену цибулю підсмажте на невеликому вогні.
- Додайте до цибулі просіяне борошно і відразу перемішайте, щоб не утворилися грудки.
- Додайте гілочку чебрецю і бульйон, який попередньо довели до кипіння. Спочатку влийте половину, а потім поступово додавайте решту.
- Варіть суп на маленькому вогні під кришкою близько 40 хвилин. Він має бути досить рідким, але консистенцію можна регулювати.
- Підсмажте скибочки хліба на сухій сковороді протягом 3 хвилин.
- Подавати суп потрібно із скибочкою хліба зверху, тертим пармезаном і краплею олії.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати італійські грісіні з часником та італійські млинці креспелле.
Реклама
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Альона Свірідова
Реклама