Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Італійська екзотика: як приготувати тосканський цибулевий суп

Коли на вулиці зимно, а класичний український борщ вже трохи набрид, хочеться чогось гарячого та незвичного. Наприклад, з італійської кухні. Тосканський цибульний суп саме такий. Цей рецепт сягає часів італійського Відродження. Суп згадується в книзі Крістофоро Мессісбурга кінця 16 століття, під назвою “Нова книга, в якій вчать готувати всілякі страви”. Так чому б і нам не  скоштувати його.

Інформатор пропонує рецепт.

Тосканський цибульний суп

Продукти

  • цибуля ріпчаста – 1 кг
  • борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • чебрець, гілочка – 1 шт.
  • олія оливкова – 4 ст. л.
  • овочевий бульйон – 1 л
  • сіль – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • хліб білий, скибочка – 4 шт.
  • пармезан тертий (можна замінити сиром гауда, фета чи чедер) – 30 г

Приготування

  1. Очищену та подрібнену цибулю підсмажте на невеликому вогні.
  2. Додайте до цибулі просіяне борошно і відразу перемішайте, щоб не утворилися грудки.
  3. Додайте гілочку чебрецю і бульйон, який попередньо довели до кипіння. Спочатку влийте половину, а потім поступово додавайте решту.
  4. Варіть суп на маленькому вогні під кришкою близько 40 хвилин. Він має бути досить рідким, але консистенцію можна регулювати.
  5. Підсмажте скибочки хліба на сухій сковороді протягом 3 хвилин.
  6. Подавати суп потрібно із скибочкою хліба зверху, тертим пармезаном і краплею олії.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати італійські грісіні з часником та італійські млинці креспелле.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору