Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Італійські млинці: готуємо креспелле із сиром

Маємо Вам представити чудовий, простий рецепт від італійського шефа Марко Черветті. Це млинці на молоці: апетитні італійські креспелле з соусом із сиру горгонзола, вершків та мускатного горіха.

Креспелле — це як італійські крепи, тобто тонкі млинці, які готуються на вершках, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі -2 шт.
  • Молоко – 400 мл
  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Мускатний горіх мелений – 2 г
  • Сода харчова – 1 г
  • Лимон – 5 г
  • Цукор – 15 г
  • Сіль – 1 г
  • Вершки – 100 мл
  • Сир горгонзола – 60 г
  • Петрушка – за смаком

Рецепт приготування:

Приготуємо соус. У маленькій каструлі підігрійте вершки й розчиніть у них горгонзолу, додайте мускатний горіх і перемішайте.

Приготуємо млинці. Змішайте три яйця з трьома столовими ложками цукру, додайте дрібку солі та перетріть яйця міксером.

Додайте борошно і молоко, перемішайте до консистенції рідкої сметани, влийте трохи рослинної олії.

Розігрійте сковороду і змастіть її паперовим рушником, змоченим у рослинній олії. Випікайте млинці, обсмажуючи з обох боків, а коли будете перекладати на тарілку — змащуйте кожен млинець вершковим маслом.

Подавайте млинці разом із соусом, прикрасивши нарізаною петрушкою.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашній маскарпоне.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору