Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Захищала Кривий Ріг від німецько-фашистських загарбників: історія ветерана війни

Сьогодні Кривий Ріг відзначає 79 років від дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників. Наразі у Кривому Розі проживає майже 250 ветеранів Другої світової війни. Серед них 99-річна медична сестра Емілія Степанівна Балабас. Вона у 17 років пішла на фронт та, будучи військовою медсестрою, рятувала життя цивільних і бійців. 

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Криворізьку міську раду та її виконавчого комітету.

Емілія Степанівна Балабас, народилася 2 січня 1924 року. Має 2 доньки, 1948 та 1953 року народження, які мешкають окремо від матері. Емілія Степанівна особа з інвалідністю І групи внаслідок війни.

Емілія Степанівна у 1942 році призвана до лав армії. З 17 років пішла захищати країну від німецьких фашистів та брала участь у Криворізько-Нікопольський операції. Воювала у складі 78-го польового пересувного госпіталю 9-ї Армії від Нікополя до Калмикії. Закінчила війну в Австрії.

Має нагороди: орден «За мужність II ступеню», «Вітчизняної війни», медаль «За оборону Кавказу», «За перемогу над Германією», «Медаль Жукова» ювілейні медалі та пам’ятні знаки та низку подяк.

Після закінчення війни повернулася до Кривого Рогу. До виходу на пенсію працювала на посадах інструктора Криворізького міськвиконкому, інспектора відділу кадрів трестів «Кривбасруда» та «Кривбасшахтопроходка».

Раніше ми розповідали, що у Дніпропетровській області можуть продавати курятину із сальмонелою.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору