Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Холодноярівець став новим начальником ТЦК і СП у Дніпропетровській області: що про нього відомо

Олексій Леонідович Дубовик родом з Дніпропетровської області. Він понад 20 років – до самої пенсії – служив у складі 93-ї ОМБр “Холодний Яр”, а під час повномасштабної війни брав участь у звільненні Харківщини. Також був дотичним до створення бригад наступу. Новий очільник розповів журналістам про те, якою бачить роботу на новому місці і в яких напрямках працюватиме. 

Про це розповідає Інформатор з посиланням на Інформатор Дніпро.

Новий начальник Дніпропетровського ТЦК і СП народився у Васильківському районі Дніпропетровської області. Ніс військову службу з 1992 по 2020 рік. З 1996 року – в 93 окремій механізованій дивізії, яку згодом перейменували в 93 ОМБр “Холодний Яр”. Від командира взводу Олексій Леонідович піднявся по кар’єрних сходинах до заступника командира бригади. Потім його звільнили в запас через досягання пенсійного віку, це сталося у вересні 2020 році. Після цього два роки перебував на пенсії.

З початком повномасштабного вторгнення Дубовика знову призвали на військову службу. І він повернувся до рідної бригади.

“25 лютого вже був у строю, і разом з підрозділами 93-ю бригадою боронили Харківщину. Потім у складі батальйону тактичної групи брав участь у звільненні населеного пункту Гусарівка Харківської області – Балаклійський напрямок. І далі у складі 93-ї бригади брав участь у боях під Ізюмом і Соледаром”.

З листопада 2022 року його призначили на посаду начальника штабу 47-ої окремої механізованої бригади «Магура». Був дотичним до створення бригад наступу.

Має дві вищі освіти. Вчився за спеціальністю “Підрозділи артилерії” у 1996 році і у 2018 році закінчив військову академію імені Івана Черняховського.

Напрямок, в якому працюватиме обласний ТЦК і СП під керівництвом Олексія Дубовика:

  • якісне виконання завдань з комплектування особовим складом та технікою військових частин ЗСУ;
  • надання всебічної допомоги військовим та пенсіонерам, які перебували у складі збройних сил, а також членам сімей загиблих та полонених.

Прокоментував посадовець і заходи протидії корупції:

“Додаткові заходи будуть. У нас була розмова з колективом, який залишився на даний час. Я їм висловив свої вимоги”, – зазначив Олексій Дубовик.

Раніше Інформатор повідомляв про звільнення всіх воєнкомів в Україні. Також ми писали, про працівників ТЦК, які допомагали ухилянтам виїхати за кордон. Та про те, з якими хворобами на візьмуть до армії.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Нагору