Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Що робити військовослужбовцю, якщо йому стало зле або загострилися хронічні хвороби

Українських військовослужбовців називають сталевими, але вони є звичайними людьми зі звичайними вадами здоров’я. І навіть коли медична комісія визнала людину придатною до військової служби, вона може захворіти чи старі хронічні хвороби нагадати про  себе. Що робити у такому  разі?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Армія INFORM, алгоритм дій наступний:

1.  Якщо ви потребуєте екстреної невідкладної медичної допомоги (наприклад, через травму, нещасний випадок, загрозливий для життя стан)

  • зателефонуйте за номером 103 або зверніться до найближчого закладу охорони здоров’я;
  • повідомте свого безпосереднього командира про захворювання або попросіть медичних працівників повідомити найближчий ТЦК та СП про місце свого перебування із зазначенням облікових даних для подальшого повідомлення у вашу військову частину;
  • після надання медичної допомоги дотримуйтеся рекомендацій лікаря: повернутись до служби/звернутися до найближчого закладу охорони здоров’я в системі МОУ з повідомленням безпосереднього командира.

2. При загостренні хронічних захворювань (станах, що не загрожують здоров’ю і життю):

  • зверніться до безпосереднього командира і повідомте про захворювання та про те, що будете звертатися до закладу охорони здоров’я;
  • того ж дня зверніться за консультацією до лікаря;
  • повідомте свого командира про результати обстеження. Ваші подальші дії залежать від результатів;
  • якщо результати обстежень вказують на задовільний стан здоров’я або свідчать про необхідність планового лікування, необхідно повертатись до військової частини та за необхідності звертатися до начмеда військової частини;
  • якщо ж результати обстежень підтверджують необхідність надання екстреної медичної допомоги, керуйся пунктом 1.

Не варто нехтувати здоров’ям, соромитись зізнатися у слабкості чи намагатися подолати проблему самостійно. Подбайте про себе, адже люди — найцінніше, що є в країни, а її захисники — безцінний ресурс. Бережіть себе.

Раніше Інформатор писав про те, спеціалістів яких професій потребує ЗСУ цього літа та про те, що робити, якщо мобілізованого відправляють на фронт без підготовки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору