Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Загальна мобілізація: кого можуть одразу відправити на фронт та скільки навчають тих, хто без досвіду

В Україні триває загальна мобілізація. Оскільки триває війна, мобілізувати можуть будь-якого чоловіка у віці від 18 до 60 років. Серед них є такі, хто вже проходив строкову службу, й ті, у якого такого досвіду немає.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на керівника територіального центру комплектування Бурині Сергія Павлова, одразу після призову на фронт можуть відправити тих, хто вже має військовий досвід, або тих, хто проходив військову службу.

Тих, хто не служив, направляють в учбові частини. Є такі, хто проходить навчання за кордоном, – у Польщі, Великобританії, Німеччині та інших країнах. Строк навчання – від 1 до 3 місяців.

За словами Павлова, коли військовозобов’язаний відправляється у військову або учбову частину, необхідно щоб у нього була спідня білизна та шкарпетки, щоб перевдягнутися. Рештою забезпечує військова частина.

Раніше Інформатор писав про те, що робити, коли військовослужбовця відправляють на фронт без спеціальної підготовки, та про те, як довести стан свого здоров’я медкомісії у військоматі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору