Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Тепер військкомати «можуть більше»: Уряд розширив повноваження військовій установі

В Україні тривають воєнний стан та загальна мобілізація. Днями Кабмін розширив повноваження Територіальних центрів комплектування. Зокрема військкомати отримали право надсилати повістки українцям незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на постанову Кабінету міністрів від 7 квітня №318, відтепер Територіальні центри комплектування “здійснюють заходи оповіщення та призову громадян (крім військовозобов’язаних, резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки) на військову службу за призовом:

  • осіб офіцерського складу
  • осіб із числа резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву)
  • під час мобілізації на особливий період (незалежно від місця їх перебування на військовому обліку).

Крім того, військкомати отримали право на здійснення заходів оповіщення та призову громадян на військову службу за призовом:

  • осіб із числа резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву)
  • під час мобілізації, на особливий період, відповідно до порядку мобілізаційного розгортання, визначеного Міноборони та Генеральним штабом Збройних Сил
  • осіб офіцерського складу.

Виняток – військовозобов’язані та резервісти СБУ та Служби зовнішньої розвідки. Водночас Кабмін зняв з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки зобов’язання з підготовки та ведення територіальної оборони.

Раніше Інформатор повідомляв про те, що з 1 квітня в Україні змінюються правила мобілізації та про те, що робити, коли мобілізованого відправлять на фронт без бойової підготовки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору