Осінь — це сезон гарбузів. І якщо ви втомилися від банальних рецептів каші, саме час поекспериментувати та приготувати цей гарбузовий хліб на дріжджах. Це яскрава осіння випічка, що порадує око та шлунок!
Легкий, покроковий рецепт гарбузового хліба, – Інформатор.
Інгредієнти:
- Дріжджі пресовані – 5 г
- Борошно – 290 г
- Пюре гарбузове – 140 г
- Вода – 105 г
- Сіль – 5 г
Спосіб приготування:
Просійте борошно та додайте гарбузове пюре, воду, дріжджі та сіль. Вимішайте тісто. Воно повинно сильно липнути до рук, не лякайтеся цього.
Залиште на 2 години, протягом цього часу зробіть 2-3 розтягування, як показано на відео.
Покладіть тісто на присипану борошном поверхню та сформуйте хлібину, як показано на відео.
Викладіть тісто у форму швом догори, накрийте зверху та залиште на 5-6 годин у холодильнику.
Випікайте у розігрітій на 250°C духовці 10 хвилин під кришкою, потім зніміть, зменште температуру до 200°C та запікайте ще 15-20 хвилин.
Якщо ви не маєте посуду для випікання хліба (а це може бути звичайна гусятниця чи казанок з кришкою), просто поставте на дно духовки миску чи сковороду з окропом на перші 15 хвилин випікання. Це допоможе хлібу краще підійти в духовці та не пригоріти.
Раніше ми розповідали, як приготувати кабачковий хліб. Писали, як приготувати хліб без борошна та хліб на Coca-Cola.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок