Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо за польським рецептом хліб без борошна

Хліб без борошна – існує! Хліб з сиром і вівсянкою простий у приготуванні, смачний, і має хрустку скоринку. Крім того, він низьковуглеводний, тому підійде для всіх, хто слідкує за фігурою.

Хліб з сиром і без борошна довго залишається свіжим, а для приготування варто лише змішати всі інгредієнти одній мисці і запекти, – розповідає Інформатор.

Це знахідка для людей, які не уявляють життя без бутерброда і через необхідність сісти на дієту змушені відмовитися від мучного і, відповідно, від хліба.

Основним інгредієнтом рецепту є вівсяні пластівці (висівки), а це означає, що хліб забезпечить вас великою кількістю клітковини, яка покращує роботу кишківника.

Інгредієнти:

250 г вівсяних висівок
50 г пшеничних висівок (можна замінити меленими безглютеновими пластівцями або сумішшю пшоняних, рисових або гречаних пластівців)
50 г насіння соняшнику
50 г гарбузового насіння
50 г насіння льону
чайна ложка кукурудзяного борошна або картопляного крохмалю/борошна
5 середніх або великих яєць
500 г меленого сиру перетертого через сито чи блендером.
ложка солі
3 чайні ложки розпушувача

Приготування:

Насіння соняшнику та гарбуза бажано замочити на ніч у воді за день до запікання. Якщо ви ще цього не зробили, то на якість хлібу це не вплине.

Форму вистелити папером для випічки.

Розігрійте духовку до 180 градусів з функцією «верх-низ».

Помістіть всі інгредієнти у велику миску і ретельно перемішайте.

Вилити суміш у форму і поставити на середню полицю повністю розігрітої духовки.

Випікати 60 хвилин.

Після випічки дістаньте хліб із форми, покладіть його на металеву решітку та зніміть папір. Після охолодження порізати на шматочки.

Після охолодження хліб можна загорнути в щільну тканину або фольгу і зберігати в холодильнику.

Раніше Інформатор розповідав, як приготувати хліб на Coca-Cola. Також ми писали, як приготувати заміну хлібу на сковорідці.

Олена Шевченко

Нагору