Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Скандал навколо відбору “Міс Україна-2023”: організатори прокоментували ситуацію

Цього року конкурс “Міс Україна-2023” проходить у форматі онлайн. Але кількох учасниць запідозрили у зв’язках із впливовими російськими особами під час повномасштабної війни, а також купівлі місць у конкурсі. Тому організатори конкурсу вирішили прояснити ситуацію.

Днями було прийнято рішення про виключення кількох учасниць із конкурсу. Після ретельної перевірки біографічних даних та додаткових фактів, виявлених завдяки активній участі громадськості та роботі спеціальної комісії. Ці дії були виконані відповідно до етичних засад національного конкурсу, – повідомляє Інформатор з посиланням на офіційну сторінку “Міс Україна”.

Крім того, організатори пояснюють, що конкурс жодним чином не має відношення до російських осіб та компаній. У ньому відсутні російські власники та спонсори.

Про підтримку конкурсу росіянами заговорили, адже під час минулого конкурсу серед партнерів фіналу був російський ресторанний холдинг. Але організатори пояснюють, що комунікація з ним була закінчена після конкурсу у 2021 році.

Також із кожною конкурсанткою був підписаний договір, у якому вони зобов’язуються жодним чином не підтримувати країну-агресора (російську федерацію), не мати близьких родичів які якимось чином взаємодіють з країною-агресором.

Після початку голосування, у мережі почали ширитися звинувачення про купівлю місць на конкурсі. Організатори категорично заперечили ці твердження. А призовий фонд переможниць цього року передадуть на допомогу дітям та матерям, які постраждали в наслідок військових дій.

“Акцентуємо увагу, що участь завжди була безкоштовною, стати учасницею могла будь-яка дівчина без жодних обмежень, але яка відповідала б базовим вимогам, що зазначені на сайті. Дані факти можуть підтвердити учасниці всіх років”, – пояснюють організатори.

Раніше Інформатор повідомляв, що за корону “Міс Україна-2023” бореться криворіжанка. Також ми писали, що криворіжанка представила Україну на конкурсі Miss Charm 2023 у В’єтнамі.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору