Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо повітряні пампушки на сковороді: чудова заміна хлібу

Домашні пампушки, що може бути краще для сніданку або до перших страв замість магазинного хліба. М’які, рум’яні, повітряні, вони подобаються і дорослим, і дітям. А головне, вони швидкі у приготуванні.

Інформатор пропонує Вам приготувати ароматні пампушки на сковороді із простих продуктів.

Інгредієнти:

2,5 склянки борошна

1 склянка кефіру або кислого молока.

1 ч. л. солі з невеликою гіркою

1,5 ч.л. цукру

1/3 ч. л. соди

3 ст. рослинного масла

Приготування:

Просіяне борошно висипаємо в миску, додаємо соду. Сіль та цукор розводимо в кефірі або кислому молоці. Пампушки можна зробити на кисляку або на молочній сироватці, виходять такі ж м’які та смачні.

Робимо у борошні ямку, виливаємо кефір і замішуємо тісто ложкою.

Викладаємо тісто на обробну дошку, посипану борошном. Злегка вимішуємо, у нас має бути м’яке некруте тісто.

Тісто для пампушок накриваємо серветкою або загортаємо в харчовий пластик, залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі.

Тісто ділимо на дві або більше частин, залежно від розміру сковороди. З кожної частини формуємо кульку, розкочуємо коржик завтовшки 1,5 см.

Пампушки на кефірі випікаємо на добре розігрітій сковороді, змащеній олією. Бажано використовувати сковороду із протипригарним покриттям.

Печемо пампушку на слабкому вогні під кришкою, приблизно 6-7 хвилин з одного боку, потім пампушку перевертаємо на інший бік і допікаємо ще стільки ж часу, щоб підрум’янилася друга сторона.

Ось і все, домашні пампушки на кефірі готові. Подаємо пампушки гарячими відразу на стіл! Головне правило смачних пампушок – вони повинні бути свіжоприготовленими, тому немає сенсу смажити багато.

Олена Шевченко

Нагору