Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні піднімуть пенсії: якою буде середня

В Україні очікується масштабний перерахунок пенсій. Зростуть і мінімальні, і максимальні. Уряд вже визначив розмір виплат. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на видання “На пенсії“, за даними прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, бюджет Пенсійного фонду 2024 року становитиме 322 мільярди гривень. Глава уряду зазначив, що цих коштів буде достатньо для індексації пенсійних виплат, але радикального підвищення очікувати не доводиться.

Згідно з оцінками Міністерства соціальної політики, виплати піднімуться у тих українців, які вийшли на пенсію не раніше трьох років тому.

Крім індексації та впровадження бальної системи, подробиці яких ще підлягають уточненню, в Україні підвищать прожитковий мінімум. Відповідно, зростуть:

  • мінімальні пенсійні виплати з 2093 по 2361 грн;
  • максимальні пенсійні виплати з 20 930 до 23 610 грн;
  • виплати за понаднормовим стажем з 20,9 до 23,6 грн за кожен додатковий рік.

Однак, за прогнозами аналітиків, зростання цін очікується на рівні 52,2%. З урахуванням цього мінімальна пенсія мала б становити 2944 гривні.

Раніше Інформатор писав про те, що частина українських пенсіонерів може втратити пенсії та про те, які категорії пенсіонерів отримають великі виплати після перерахунку влітку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору