Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Хто в Україні з 1 жовтня отримує доплати до пенсії

Протягом 2023 року пройшло дві індексації пенсій – у березні та у липні. У квітні було здійснено перерахунок пенсій пенсіонерам, що працюють. У жовтні підвищення пенсій не заплановано. Але не для всіх.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на видання “На пенсії“, розмір пенсії зміниться у пенсіонерів, які досягли певного віку.

Йдеться про тих пенсіонерів, яким у жовтні виповниться 70, 75 чи 80 років. Їм буде встановлено доплати у сумі від 300 до 570 гривень щомісяця.

Частина українських пенсіонерів у жовтні отримають додаткову виплату у розмірі 2093 грн.

На таку виплату можуть розраховувати тільки пенсіонери, які належать до внутрішньо переміщених осіб. Серед ВПО на соціальну допомогу зможуть розраховувати ті пенсіонери, які з якихось причин протягом кількох місяців не отримували своєї пенсії.

Важливо зазначити, що 2093 грн пенсіонери отримають не замість пенсії, а додатково до пенсії. На це виділено із бюджету 1 мільярд гривень.

Нагадаємо, як змінилася пенсія українців після індексації у Дніпропетровській області. Писали, як оформити пенсію, перебуваючи за кордоном.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору