Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Мобілізація в Україні: єдиний випадок, коли повістка вважається законно врученою

В Україні триває загальна мобілізація. Чоловіки вже звикли до того, що повістку можуть вручити де завгодно – на роботі, у кафе чи просто на вулиці. Але існує лише один випадок, коли цей документ можна вручити законно.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на юриста Михайла Лобунька, повістка вважається врученою законно лише під особистий підпис працівниками ТЦК та СП, роботодавцями та представниками органів місцевого самоврядування.

Тобто, якщо документ передали поштою, чи через родичів або сусідів, неприбуття до ТЦК та СП не створює жодних юридичних наслідків.

Особа, яка вручає повістку, має пред’явити службове посвідчення, яке підтверджує її приналежність до ТЦК та СП. Воно повинно містити такі відомості:

  • назва органу, який видав посвідчення;
  • прізвище, ім’я, по батькові особи, якій видано посвідчення;
  • фотографію особи, якій видано посвідчення;
  • службове звання особи, якій видано посвідчення;
  • номер і дата видачі посвідчення;
  • підпис особи, яка видала посвідчення.

Що до місця вручення, то його закон не регламентує і віддати документ під особистий підпис дійсно можна де завгодно, у тому числі у суспільних місцях, місцях відпочинку чи розважальних закладах.

Раніше Інформатор писав про те, хто має право служити за місцем проживання та про те, хто зі студентів має право на відтермінування від мобілізації.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Джерело: канал 24

Альона Свірідова

Нагору