Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Родина військового з Кривого Рогу стала героями щемливої фотосесії

Напевно найважливіше у житті кожної людини, це сім’я. У роки війни сім’я залишається єдиним місцем, де тебе завжди люблять та завжди підтримають, які б життєві випробування не посилала доля. Сім’я Гринченків з Кривого Рогу є яскравим тому підтвердженням.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на проєкт “Україна: народження майбутнього”, до війни Олег Гринченко був альпіністом та багаторазовим чемпіоном зі склелазання. Разом з дружиною розвивав цей вид спорту у рідному Кривому Розі і вивело скелелазання на високий рівень. Саме Олег перетворив 30-метрові опори від колишнього мосту на найвищий скеледром України. Завдяки цьому у місті з’явились регулярні змагання. І зараз міст-скеледром є однією з візитівок Кривого Рогу.

З початком повномасштабного вторгнення пішов на фронт, а нинішнього літа на Бахмутському напрямку в авто Олега влучив снаряд. Воїн втратив око і отримав важкі опіки.

Олег брав участь у звільненні правобережної Херсонщини. Особисто піднімав український прапор над Береславом. Був біля Бахмута, в його околицях. Разом з побратимами робив все, щоб вагнерівці не просунулись вглиб і не йшли далі.У червні 2023 року на Донеччині автівка з воїнами потрапила під обстріл. Снаряд влучив просто в авто і Олега буквально викинуло з кабіни на асфальт. Боєць отримав важки опіки і втратив ліве око. Утім, зміг сам себе перев’язати і дійти до українських позицій.

Вдивляючись зараз в покалічене обличчя цієї людини, перше про що думаєш – це усвідомлений вибір.

Ось сидить поруч чоловік і говорить про війну. Спокійно, виважено, місцями – надто стримано. Він міг би тішитись дітьми й онуками, вкладати всього себе у виховання юних спорсменів, але… Він обрав шлях захисника.

Просто вдумайтесь:

  • “Я служив в Афганістані і в мене вже є бойовий досвід. Я розумів, оскільки почалася війна, то це не буде швидко».
  • «Нас, солдатів, зібрали в кучу, дали ділянку фронту і сказали «ось, бороніть її!»У нас не було часу вчитись, поїхати в «учебку» чи ще щось. Наша перша хвиля вчилась всього прямо там, прямо на місці».
  • «Найбільша радість? Якось ми зайшли в дім, зруйнований дім поблизу лінії оборони. Зробили там собі місця для ночівлі, якийсь побут організували. І тут відкриваємо кран, а з нього вода тече…
  • “Я – трьохсотий. Кличу на допомогу, а ніхто не відповідає. І це означає одне з двох: або всі мої померли, або без свідомості. Але я вже нічого не бачу».
  • «Кращі уходять першими. Мабуть, тому, що менше себе жаліють, менше ховаються».

До війни Олег Гринченко був альпіністом та багаторазовим чемпіоном зі склелазання.

До війни Олег Гринченко був альпіністом та багаторазовим чемпіоном зі склелазання.

Подружжя Гринченків

Подружжя Гринченків

Найважливіше - це сім'я

Найважливіше – це сім’я

Раніше Інформатор про історію 23-річної дівчини з Кривого Рогу, яка зараз готує для військових та про історію пана Юрія з Херсонщини.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору