Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Закликали встановити небезпечний додаток: у Дніпропетровській області «смотрящий» організував колл-центр з оборотом 2 мільйони гривень на місяць

Шахрайський колл-центр організував так званий «смотрящий» за лівим берегом Дніпра. Також він залучив 42-річного «кримінального авторитета», який відповідав за вивід коштів з-за кордону та переведення їх у готівку. Оператори кол-центру представлялися співробітниками служби безпеки банків і виманювали гроші переселенців з України, які вимушені були виїхати за кордон у зв’язку із війною.

Шахраї використовували психологічні прийоми та отримували дані про банківські карти та рахунки та наголошували на необхідності завантажити додаток для захисту персональних даних потерпілих, – передає Інформатор з посиланням на Поліцію Дніпропетровської області та обласну прокуратуру.

Через додаток шахраї дізнавалися інформацію про залишок коштів на банківському рахунку та відповідний «BLIK-код», завдяки якому і здійснювали виведення грошових коштів на підконтрольні рахунки на території України або криптогаманці.

Отримані шахрайським шляхом кошти підозрювані переводили в готівку за допомогою обмінних пунктів валют у Дніпрі та розподіляли між учасниками злочинної організації.

До злочинної групи входило 13 осіб. А щомісячний оборот складав до двох мільйоні в гривень. На “робочому місті” операторів діяли штрафи за брудне місце, або кавування під час роботи. Наприклад, пропуск роботи без поважної причини, коштував “працівникам” – 100 доларів.

Попередньо встановлено 15 потерпілих, сума завданих їм збитків – понад півмільйона гривень.

У ході спецоперації проведено 40 санкціонованих обшуків у приміщенні офісу, за місцями мешкання та в автомобілях підозрюваних, під час яких вилучено мобільні телефони, сім-картки, комп’ютерну техніку, чорнові записи, зброю, майже 2 млн грн у різних валютах, дороговартісні автомобілі.

27 вересня поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України 13 учасників злочинної організації шахраїв. Також провели понад 40 обшуків в офісних приміщеннях, за адресами мешкання і в транспортних засобах фігурантів. Вилучили мобільні телефони, сім-картки, комп’ютерну техніку, «чорнові» записи, зброю, майже 2 млн грн у різних валютах, автомобілі.

Так званому «смотрящому», його довіреній особі – «кримінальному авторитету» та 11 спільникам повідомлено підозру за ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 1 та 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Учасники злочинної організації – колл-центру

Штрафи,я кі діяли на “робочому місті”

Правоохоронці провели обшуки в помешканнях злочинної організації

В ході обшуків виявили дороговартісну автівку Toyota

Фігурантам повідомили про підозру

Раніше Інформатор писав, що Депутат створив шахрайський колл-центр у Дніпрі і виманив 9 мільйонів гривень ніби для допомоги ЗСУ. Також ми писали, що у Кривому Розі затримали “смотрящего”.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору