Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Шахраї через call-центри, які працювали на території Дніпропетровської області, ошукували громадян Євросоюзу

У березні, затримали 10 учасників злочинної групи, які ошукували громадян держав Євросоюзу. Вони створили  шахрайські сall-центри на території міста Кам’янське. «Працівники» центрів, представлялися правоохоронцями та працівниками іноземних банків, обманюючи потерпілих, дізнавались дані їхніх банківських рахунків. Злочинці ошукали 14 потерпілих на загальну суму майже 2 мільйони гривень. 

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Наразі, у Дніпрі затримано та повідомлено про підозру ще п’ятьом співучасникам вказаної організації за фактом шахрайства у великих розмірах (ч. 4 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 255 КК України).

На території Латвії затримано ще 5 злочинців, які виводили кошти у потерпілих з карток на банківські рахунки злочинної організації.

Правоохоронці провели обшуки. Вилучено  автомобілі, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, грошові кошти та зброю. Загальна вартість вилученого складає понад 11 млн грн.

Потерпілим вже відшкодовано завдану злочином шкоду на суму майже 900 тисяч гривень.

Затримали злочинну організацію

Шахраї ошукували громадян Євросоюзу

Вони створили  шахрайські сall-центри

Вилучили зброю

Вилучили телефони з доказами

Раніше ми розповідали, що “вор в законі” з Дніпропетровської області разом з поплічниками обкрадали іноземців. Писали, що поліція Дніпропетровської області викрила шахрайство на 5 мільйонів гривень.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору