Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

“Вор в законі” з Дніпропетровської області разом з поплічниками обкрадали іноземців

У Дніпропетровській області впродовж двох років шахраї обкрадали іноземців. Вони створили «сall-центри», представляючись співробітниками правоохоронних органів та іноземних банків – дізнавались дані банківських рахунків та переказувати гроші на свої рахунки. Місячний оборот складав 5 мільйонів гривень. Більшість потерпілих, були громадяни Латвії.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Створили цю групу троє організаторів, у тому числі «вор в законі» на прізвисько «Лаша Сван».  Вони створили «сall-центри», які оснастили комп’ютерною технікою та клієнтською базою банківських установ.

Булопроведено 30 санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів та приміщень «сall-центрів». Вилучено комп’ютерну техніку, грошові кошти у сумі 200 тисяч гривень, мобільні телефони, чорнові записи, зброю та автомобілі. Загальна сума вилученого сягає 12 мільйонів гривень.

Наразі всіх учасників знаходяться під вартою.

Слідчі дії тривають, встановлюється причетність працівників поліції, які «кришували» діяльність вказаних «сall-центрів».

Затримали шахраїв

Затримали шахраїв

Затримали шахраїв

Вилучили гроші

Вилучили зброю

Автомобілі

Вилучено мобільні телефони

Раніше ми розповідали, що поліція Дніпропетровської області викрила шахрайство на 5 мільйонів гривень. Писали, що шахраї наживалися на розгублених українцях під час блекауту.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

 

Нагору