Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Депутат створив шахрайський колл-центр у Дніпрі і виманив 9 мільйонів гривень ніби для допомоги ЗСУ

Під виглядом благодійної організації, шахраї телефонували бізнесменам, просили допомогти у придбанні бронежилетів, шоломів, приладів нічного бачення та іншої амуніції для ЗСУ. А насправді просто наживалися на готовності людей допомагати військовим, привласнюючи гроші. Колл-центр, звідки дзвонили оператори-шахраї, “накрили” у Дніпрі.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Поліцію у Дніпропетровській області.

Організатором виявився 37-річний депутат однієї з міських рад на Сумщині. Він створив два кол-центри в Києві та Дніпрі та найняв співробітників – менеджерів і операторів, які працювали в офісах. В ході злочинної діяльності в такий спосіб шахраям вдалося зібрати майже 9 мільйонів гривень та ошукати близько 6 000 осіб.

Аби приховати свою злочинну діяльність, фігуранти пів відсотка від зібраної суми перераховували на ЗСУ і регулярно звітували про свою псевдоблагодійність перед тими, хто надсилав їм гроші. Для переконливості  навіть записували відеоролики про те, яку допомогу вони начебто надавали військовим. Насправді ж лише пів відсотка від цієї суми вони перераховували для потреб ЗСУ,  а решту грошей розподіляли між собою.

Представники Нацполіції провели 30 обшуків, в тому числі в приміщеннях колл-центрів і у фігурантів вдома. У результаті вилучили комп’ютерну техніку, носії інформації, банківські картки, мобільні термінали, документи, записи ошуканих осіб і тих, кого вони планували обдурити.

За такі дії фігурантам загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Раніше ми розповідали, як дружина військового ЗСУ “здавала” позиції українських військових.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Олена Шевченко

 

Нагору