Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

росія попереджає ЕС про “рабську залежність”: цей та нові інші фейки російської пропаганди

Російські ЗМІ продовжують “годувати” “унутрішнього споживача” пропагандистською “локшиною”, призовний заспокоїти росіян, не даючи можливості думати про неминучу поразку Росії у війні з Україною. Наскільки ці фейки ефективні, судити не нам.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр протидії дезінформації, в останню добу найбільш популярними у росіян були слідуючи заяви:
Дезінформація
ЗМІ рф повідомили, що у розмові президента рф в.путіна із Федеральним канцлером Німеччини О.Шольцом було обговорено питання безпеки Запорізької АЕС. Президент рф розповів про забезпечення фізичного захисту ЗАЕС, який здійснюється в координації з МАГАТЕ, а також про постійні ракетні удари по ЗАЕС зі сторони України, що створює реальні ризики масштабної катастрофи».
 Маніпуляція
Речниця МЗС рф м.захарова заявила, що «концепція гарантій безпеки Україні має «поставити Євросоюз у рабську залежність», щоб ЄС уже ніколи не відновився».
Фейк
Так званий «міський голова» Донецька о.кулемзін повідомив: «українські військові, залишаючи населені пункти на Донбасі, намагаються завдати їм максимальної шкоди… бойовики, що відступають, спалюють селища і розстрілюють будинки».

Раніше Інформатор писав про те, що російські ЗМІ стверджували, що російські війська не тікають від ЗСУ, а “перегрупуються”.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору