Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Вечеря для справжніх чоловіків: готуємо картоплю з реберцями й шматочками гарбуза

Запечена картопелька в поєднанні з реберцями й гарбузом — ідеальна осіння страва, щоб нагодувати всю родину, а особливо чоловіків. Таку страву можна доповнити легким салатом з овочів або консервованими овочами.

При приготуванні можна додати копчену паприку, яка надасть страві ароматного запаху, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1.5 кг
  • Свинячі ребра – 600 г
  • Гарбуз – 400 г
  • Морква – 100 г
  • Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
  • Сванська сіль – за смаком
  • Копчена паприка – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова рафінована – за смаком
  • Цибуля зелена – 20 г

Спосіб приготування:

М’ясо помийте й обсушіть. Овочі почистьте, поріжте шматочками, як на відео.

Форму для запікання збризніть олією, викладіть картоплю і моркву, посипте половиною спецій і солі. Додайте розрізані на окремі на шматочки реберця, цибулю й шматочки гарбуза.

Притрусіть рештою спецій й сіллю, полийте олією.

Накрийте фольгою і запікайте приблизно 1 годину при 180 °C (орієнтуйтеся на свою духовку).

Зніміть фольгу і дайте страві зарум‘янитися протягом 10 хвилин. При подачі прикрасьте зеленню.

Раніше ми розповідали, як приготувати ліниву картопляну запіканку. Писали, як приготувати Шопській салат та макарони по-флотськи, які одержали Гран-прі у Римі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору