Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо на вечерю: лінива картопляна запіканка

Цей рецепт лінивої запіканки сподобається тим, хто хоче приготувати щось смачне й ситне нашвидкоруч для всієї родини.

Можна додати ще грибочки або різні види сиру та свої улюблені спеції, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Яйце куряче, велике – 2 шт.
  • Грецький йогурт – 2 ст. л.
  • Борошно – 200 г
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Часник, зубчики – 1 шт.
  • Олія – за смаком
  • Томати – 3 шт.
  • Моцарела – 50 г
  • Петрушка, гілочка – 20 г

Спосіб приготування:

Натріть картоплю на крупній тертці, покладіть у воду, щоб промити від крохмалю, і відіжміть.

Моркву натріть на крупній тертці, зелену цибулю дрібно наріжте.

Розігрійте в сковороді олію, додайте пропущений через прес часник, моркву та цибулю. Посмажте до м’якості, перекладіть у миску з картоплею. Посоліть і поперчіть, перемішайте.

Збийте яйця та йогурт до однорідності, додайте борошно, перемішайте. Залийте сумішшю картоплю та перемішайте. За потреби додайте спеції.

Перекладіть тісто в змащену олією форму та випікайте у розігрітій на 180°C духовці потягом 20 хвилин. Наприкінці запікання прикрасьте запіканку кружальцями помідорів і моцарелою або іншим сиром.

Готову запіканку присипте петрушкою.

Раніше ми розповідали, як приготувати мармелад з гарбуза та апельсина. Писали, як приготувати заварний крем із згущеним молоком та салат з курячим філе, кукурудзою і маринованою цибулею.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору