Кривий Ріг До сайту

Корисні солодощі: готуємо мармелад з гарбуза та апельсина

Те, що гарбуз дуже корисний знають усі. Але мало кому подобається його смак. А заставити їсти гарбуз дітей ну майже неможливо. Але спосіб приготування, завдяки якому діти нізащо не здогадаються, що саме вони їдять та будуть просити ще та ще.

Реклама

Інформатор пропонує рецепт мармеладу з гарбуза та апельсина.

Продукти

Реклама

Приготування

Зріжте шкірку у гарбуза і вичистіть насіння. Поріжте м’якоть на шматочки.

Желатин залийте холодною кип’яченою водою.

Реклама

Розріжте апельсина на дві половинки і вичавіть сік.

У каструлю вилийте апельсиновий сік, покладіть гарбуз, всипте цукор і додайте апельсинові скоринки.

Помістіть на невеликий вогонь і варіть до готовності, приблизно 15 хвилин.

Реклама

Апельсинову скоринку приберіть. Додайте до інгредієнтів желатин і розмішуйте поки він не розчиниться.

Візьміть занурювальний блендер і перетворите вміст каструлі в однорідну масу.

Якщо з’явилася піна в процесі роботи блендера, приберіть її.

Реклама

Візьміть форму, застеліть її плівкою або целофановим пакетиком. Вилийте гарбузову масу і помістіть в холодильник до застигання мармеладу.

Застиглий мармелад посипте цукром і переверніть форму на дошку або тарілку.

Обережно зніміть плівку зі солодощів й поріжте на порційні шматочки.

Все. Можна подавати на стіл та насолоджуватися цілком натуральними та корисними смаколиками.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати консервований гарбуз “як ананаси” та про те, як приготувати цукати з гарбуза.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова