Кривий Ріг До сайту

Майже ананас: як приготувати маринований гарбуз на зиму 

Більшість з українців чомусь не звикли консервувати гарбуз. Між тим з цієї невибагливої величезної ягоди (так, так з ботанічної точки зору, гарбуз – ягода) можна приготувати чудові консерви, які на смак мало відрізняються від дорогого заморського ананаса.

Реклама

Інформатор пропонує рецепт маринованого гарбуза “як ананас”.

Продукти

Реклама

Приготування

  1. Очистить гарбуз від шкірки та насіння. Наріжте кубиками 1 см, додайте цукор, сіль, воду, ананасовий та вичавлений апельсиновий сік без кісточок та м’якоті. Проваріть впродовж 10 хв. та влийте яблучний оцет.
  2. Перекладіть масу у стерилізовані банки, закрийте кришкою, залиште остигати під ковдрою.

Сік можна брати найдешевший. Різниці з дорогим у цьому рецепті відчуватися не буде.

Коштувати можна приблизно через місяць.

Реклама

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати гарбузову кашу з пшоном за рецептом Євгена Клопотенка та про те, як приготувати гарбузовий крем-суп.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Реклама