Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Чи будуть в Україні відправляти на фронт вагітних жінок: спростовуємо фейки російської пропаганди

Ворожа пропаганда продовжує розганяти все нові та нові фейки про “жахи нацистського режиму Києва”. Не маючи власних успіхів на фронті “рупори кремля” розповсюджують безглузді чутки про мобілізацію в Україні. І народ, який звик вірити усьому, що їм кажуть по телевізору слухає та з задоволенням переказує цю маячню один одному.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI, останнім часом російські ЗМІ пишуть про те, що через провал контрнаступу українська влада ухвалила рішення відправляти на фронт у тому числі й вагітних жінок. Для них навіть створили спеціальний бронежилет.

Приводом для цієї цілковитої брехні став дійсно бронежилет для жінок. Річ у тому, що у Києві презентували анатомічний жіночий бронекостюм під назвою «Рута Люта». Однак він не є «бронежилетом для вагітних». Це – стандартна військова амуніція, підігнана під жіночі анатомічні та фізіологічні параметри, зазначили журналісти проєкту StopFake.

Необхідність створення такого костюма назріла давно, адже у лавах ЗСУ служить приблизно 42 тисячі жінок, з яких орієнтовно пʼять тисяч виконують бойові завдання. А чоловічі бронежилети не мають анатомічного вигину в районі грудної клітки, тому є небезпечними для жінок.

Зазначимо, що в Україні не проводиться обовʼязкова мобілізація жінок, тим більше вагітних. Стати військовослужбовицею можна лише добровільно. А вагітність – законна підстава для звільнення з армії за власним бажанням.

Ось так можна перекрутити, перебрехати, додати щось своє і сенсація для невибагливих росіян, які дуже полюбляють “казочки про страшних хохлів” готова.

Раніше Інформатор писав про те, що ворог запустив ІПСО про можливу хімічну атаку по Кривому Рогу та про те, що ворожі ЗМІ “знищили” в Україні танк, якого ще немає на полі бою.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору