Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На росії заборонили називати Володимира Зеленського президентом України

Керівництво росії розродилося ще одним маразмом. Підконтрольним кремлю ЗМІ заборонили називати Володимира Зеленського президентом України. Відповідну директиву розіслали ще 15 вересня.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Центр стратегічних комунікації та інформаційної безпеки SPRAVDI.

Як написано у повідомленні: “18 вересня стало відомо, що кремль зажадав від підконтрольних ЗМІ припинити називати Володимира Зеленського президентом України. Навіть поверхневий огляд російських ресурсів підтвердив, що ця настанова втілюється.

У кращому випадку формулюється просто «Зеленський», у гіршому – щось на кшталт «очільник київського режиму», «західна маріонетка» й т.д.

Насправді відповідну директиву розіслали ще 15 вересня. Крім заголовків, вимоги хочуть поширити на основний текст матеріалу і беки новин. Однак основний наголос поки що роблять саме на заголовках, щоб при видачі у «Дзен.Новинах» (колишній сервіс «Яндекс.Новини») Володимир Зеленський з’являвся без свого офіційного статусу”.

“Керівництво ворожої держави продовжує гратись у своєрідну гру: якщо не казати «Навальний», «війна», «кадиров хворий», «президент Зеленський», то проблем нібито й не існує. Хоча такі “ігри” – це ще не найгірше, що з кремлівськими старцями відбувається останнім часом” – зазначається у повідомленні.

Раніше Інформатор писав про те, що росіяни взялися за регулювання норм української мови та про те, що російські ЗМІ активізували наратив про “польську загрозу Україні”.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Рігю

Альона Свірідова

Нагору