Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Коли святкуватимуть День захисників та захисниць України

Зазвичай День захисників та захисниць України святкують на день Покрова Пресвятої Богородиці 14 жовтня. Це й не дивно. Адже  споконвіку Пресвята Божа Матір була покровителькою воїнів-захисників. 

Як повідомляє Інформатор, у зв’язку зі зміною церковного календаря 1 вересня 2023 року дата свята змінилася. Тому Покрову українці будуть святкувати 1 жовтня. Відповідно, змінилася і дата святкування Дня захисників та захисниць України.

Зауважимо, що в Україні не заведено відзначати це свято бурхливими веселощами та гуляннями. Українці вшановують воїнів будь-якої статі, що захищають свободу та незалежність Батьківщини, просять Пресвяту Богородицю подарувати мир Україні та захистити від ворогів.

Але люди згадують не лише героїв сьогодення, які щодня боронять кордони нашої держави від країни-агресора, але й ветеранів Другої світової війни, наших предків козаків, які виборювали право на незалежність.

Слід відзначити, що на Покрова святкують не лише День захисників та захисниць України. Це також і День українського козацтва.

Раніше Інформатор писав про те, коли святкуватимуть перехідні церковні свята в Україні у 2023 році та про те, як в Україні святкували Колодій.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

 

Нагору