Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Коли у 2023 році святкують Вознесіння Господнє та що потрібно робити у цей день

Вознесіння Господнє є одним з найважливіших християнських свят. Воно не має постійної дати і залежить від Великодня. Вознесіння відзначають на сороковий день після Світлого Христового Воскресіння. 

Як повідомляє Інформатор, у 2023 році Вознесіння господнє припадає на 25 травня. Тобто вже завтра.

У Євангеліє написано, що після свого воскресіння Ісус ще 40 днів перебував серед своєї пастви. Потім на горі Елеон зібрав всіх своїх апостолів, благословив їх та живим вознісся на небо. В ту мить всі присутні побачили янголів, які повідомили, що Господь через деякий час повернеться до своїх учнів., де благословив їх та вознісся у плоті на небеса. В той момент всі присутні побачили янголів, які повідомили, що Господь через деякий час повернеться до своїх учнів.

Вознесіння Господнє вважається одним з найважливіших церковних свят. Тому вже напередодні в храмах починаються урочисті богослужіння, а увечері – всенічне бдіння. Віряни обов’язково йдуть до церкви, проводять цей день в молитвах. Свято завжди випадає на четвер і цього дня немає жодного посту, тому дозволено їсти будь-які страви.

Цікаво, що саме в цей день язичники відзначали свято початку літа. Люди водили хороводи, співали, влаштовували гучні гуляння.

На Вознесіння господині пекли особливі пироги з начинням із зеленої цибулі, прикрашені драбинкою з тіста. Їх обов’язково освячували в церкві, а потім пригощали ними рідних.

На Вознесіння можна робити, але забороняється вінчатися, сваритися, лихословити, лаятися, відмовляти нужденним в допомозі, їздити на кладовище, згадувати померлих і плювати на землю.

Раніше Інформатор писав про те, коли в Україні у 2023 році святкуватимуть перехідні церковні свята та про те, коли у 2023 році святкуватимуть Троїцю.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору