Домашня томатна паста — це справжній скарб узимку. Густа, натуральна, без шкідливих додатків, вона зробить смачнішими десятки ваших коронних страв.
Смачний рецепт домашньої томатної пасти, – Інформатор.
Інгредієнти:
- Томати – 2 кг
- Часник, зубчики – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Томати попередньо помийте, а потім опустіть в окріп на 5 хвилин, видаліть плодоніжки і зніміть шкірку. Наріжте томати довільно.
Цибулю й часник почистіть і довільно наріжте і пропустіть через прес.
Викладіть томатну м’якоть в каструлю, поставте на повільний вогонь і тушкуйте 5-10 хвилин, потім додайте цибулю з часником і тушкуйте все разом. Сік, що виділяється, зливайте.
Як стерилізувати банки: корисні поради
Потім подрібніть масу до однорідного стану блендером і пропустіть через дрібне сито, щоб позбутися кісточок. Додайте сіль і цукор, лавровий лист. За бажанням можна також додати запашний перець чи перець чилі. Продовжуйте уварювати до густої консистенції. На це може піти від 5 до 10 хвилин.
Наприкінці додайте оцет. Перемішайте, варіть ще 5 хвилин і розлийте по стерилізованих банках, закатайте кришками, вкутайте і лишіть до повного остигання, а потім сховайте в прохолодне місце.
Раніше ми розповідали, як приготувати грушеве варення з маком. Писали, як приготувати шоколадний сметанник та смачні та ароматні баклажани.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок