Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо шоколадний сметанник

«Сметанник» шоколадний – домашній торт, який потішить навіть гурманів. Він підкорює своїм смаком з першого шматочка. Даний варіант сметанника – відмінний десерт, який підійде як для гостей на свято, так і для домашніх посиденьок. Ніжний крем зі сметани і згущеного молока добре просочує коржі і відмінно доповнює смак торта.

З шоколадним ароматом, ніжною текстурою торт сподобається всім, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Сметана 30% – 400 г
  • Пшеничне борошно – 320 г
  • Цукор 0 250 г
  • Какао – 100 г
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Вершки 33% – 300 г.
  • Згущене молоко – 1/2 банка
  • Шоколад – 200 г.

Спосіб приготування:

Спочатку готуємо суху суміш. Необхідно просіяти в окрему миску какао, пшеничне борошно і додати до них цукор. Перемішуємо.

Яйця збовтуємо віночком і додаємо в них жирну сметану. Перемішуємо лопаткою.

Далі частинами всипаємо борошняну суміш і збиваємо міксером (віночки повинні бути для тіста) до однорідності.

Тепер потрібно додати молоко і згашену оцтом соду. Збиваємо міксером ще хвилину.

Викладаємо тісто у форму. Бажано вистелити дно форми пергаментом, щоб корж не прилип. Випікаємо 35-40 хвилин. Температуру підтримуємо 200°С.

Збиваємо жирні (обов’язково холодні) вершки в пишну масу. Спочатку працюйте на мінімальних обертах, а потім збільшуйте.

Додаємо до вершків згущене молоко і збиваємо до утворення щільного крему, яким промазуємо коржі.

Готовий торт рекомендуємо присипати тертим шоколадом. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати смачний торт для всієї родини. Писали, як приготувати торт – желе «Бите скло» та торт-морозиво.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору