Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

За що водії в Україні можуть заплатити штраф у розмірі 3400

У деяких автолюбителів все ще існує поширена помилка, що досвідчені водії мають право легально навчати людей без посвідчення водія. Часто стається так, що у місті на дорозі, тато з багаторічним водійським стажем навчає їздити дорослу дитину чи чоловік дружину. Чи законно це?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на видання “На пенсії“, наразі особи без посвідчення водія можуть керувати автомобілем тільки у присутності кваліфікованого вчителя з акредитованого навчального закладу.

Тому інші методи навчання керування тягнуть за собою покарання відповідно до частини 2 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За це порушення передбачено штраф у розмірі 3400 гривень. Крім того, як учень, так і вчитель можуть бути оштрафовані як за водіння без прав, так і за передачу керування автомобілем особі без посвідчення водія відповідно.

Важливо відзначити, що навіть при навчанні в автошколі учень має бути старше 16 років (або 14 років при навчанні на мотоциклі чи мопеді), надати медичну довідку та проходити практику на спеціально обладнаному автомобілі з розпізнавальними знаками. Ці вимоги створені для забезпечення безпеки та ефективності процесу навчання керування.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області вітали першу випускницю автошколи для осіб з інвалідністю та про те, що у Кривому Розі водіння в автошколі можна здавати необмежену кількість разів.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору