Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області вітали першу випускницю автошколи для осіб з інвалідністю

У березні на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ запрацювала автошкола для осіб з інвалідністю. Сьогодні вона має першу випускницю – 27-річну Софію Грубову. Дівчина успішно завершила навчання та здобула омріяне посвідчення водія.

У колісному кріслі Софія – з 9 років. Дівчина працює психологинею та любить подорожувати. Тепер вона може це робити вільно, адже офіційно має права водія, – пише Інформатор з посиланням на МВС.

Софія мріє про власне авто, але в Україні була лише одна школа, де є машини на ручному керуванні – у Львові. Тож як тільки дівчина дізналася, що проєкт автошкіл для осіб з інвалідністю запустили в Дніпрі, одразу зателефонувала і записалася.

Теорію Софія опановувала дистанційно, через платформу Zoom. Практику ж відточувала на базі університету.

«Емоції та відчуття дуже класні. Адже водійське посвідчення – це розв’язані руки: я просто сіла і поїхала куди треба, без додаткових логістичних перешкод. І навчальна машина, і сервісний центр обладнані просто чудово», – розповідає випускниця автошколи.

Дівчині вручили права

Оформлення документів в автошколі

Раніше Інформатор повідомляв, де у Кривому Розі ‘явилися нові камери фіксації швидкості руху. Також ми писали, що у Кривому Розі водіння в автошколі можна здавати необмежену кількість разів.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору