Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні будуть по іншому навчати водіїв: як обрати автошколу та інструктора

З липня в Україні змінився механізм підготовки та перепідготовки водіїв. Тепер кожен може сам обрати собі автоінструктора та авто, на якому буде навчатися водінню.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та заступника міністра внутрішніх справ Богдана Драп’ятого.

«Для зручності наших громадян – ми відкрили доступ до інформації про транспортні засоби та спеціалістів з підготовки водіїв у автошколах. Обираючи автошколу, людина чітко знатиме, на якому автомобілі/мотоциклі/вантажівці здійснюватиметься практична підготовка, і хто здійснює навчання», – написав у соцмережі посадовець.

Він повідомив, що зараз також можна онлайн обрати державний номер для авто. Зробити це можна тут. Для пошуку доступних номерних знаків треба обрати область і бажану комбінацію.

Як шукати

Знайти автошколу та підшукати авто для тренувань можна за посиланням.

Для початку, потрібно обрати регіон, в якому ви плануєте проходити навчання. Після цього система запропонує скачати на комп’ютер Exel таблицю з переліком навчальних закладівФІО викладачів, терміном дії сертифікату та напрямом підготовки.

Автоінструктори навчають правилам дорожнього руху та основам безпечного водіння, практичному керуванню, медичній підготовці водіїв (перша допомога у разі аварій) та будові авто.

Для прикладу, станом на 23 серпня у Дніпропетровській області було зареестровано 2753 автоінструкторів, які мають сертифікати і можуть готувати водіїв за різними напрямами підготовки. Готувати можуть як автошколи і ПТУ, так і приватні підприємці.

Також, за областю можна обрати перелік авто, на яких буде проходити навчання. У списку є інформація про власника транспортного засобу, марку, модель, номерний знак, опис машини та рік випуску. У переліку є легкові авто, мотоцикли, причепи та вантажні автомобілі. У Дніпропетровській області вибрати авто для навчання можна із 1777.

Як готують водіїв під час воєнного стану

Нагадаємо, що з 24 липня в Україні змінився механізм підготовки та перепідготовки водіїв. Про це повідомляв  Головний сервісний центр МВС.

Щоб отримати посвідчення водія кандидатам у водії необхідно буде зробити п’ять кроків:

  1.  Пройти теоретичну підготовку в автошколі та отримати про це свідоцтво, яке чинне 1 рік (без складання внутрішнього іспиту);
  2. Скласти теоретичний іспит у сервісному центрі МВС для отримання можливості надалі проходити практичне навчання;
  3. Вибрати автошколу для практичної підготовки і пройти там навчання;
  4. Скласти внутрішній практичний іспит і отримати свідоцтво в автошколі, яке чинне 2 роки;
  5. У сервісному центрі МВС успішно скласти практичний іспит і отримати посвідчення водія.

Також, ті, у кого закінчився термін позбавлення права керування, можуть отримати своє посвідчення водія та скласти іспити в будь-якому сервісному центрі МВС. Раніше, це можна було зробити виключно за місцем реєстрації громадянина.

Раніше Інформатор писав про те, в Україні зміниться механізм отримання прав водія.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Нагору