Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Телефонували під виглядом мобільних операторів: у Кривому Розі викрили шахрайський саll-центрів

Кіберполіція викрила шахрайські саll-центрів, які працювали у Кривому Розі, Одесі, Дніпрі та Львові. Аферисти телефонували громадянам під виглядом працівників служби безпеки банків і мобільних операторів. Правопорушники дізнавалися реквізити карток і коди із SMS-повідомлень щоб вкрасти гроші довірливих громадян.

Також, громадянам пропонували інвестувати кошти в криптовалюту. Або ж зацікавлювали потерпілих надвисокими прибутками від інвестицій у різних сферах економіки. Встановлюється сума завданих збитків, – повідомляє Інформатор з посиланням на Кіберполіцію.

Працівники офісів дізнавалися конфіденційну інформацію українців або залучали до псевдоінвестиційних проєктів громадян та іноземців. Правоохоронці провели 17 обшуків.

Поліцейські встановили, що загалом у відповідних call-центрах працювало понад 800 осіб. Заздалегідь розроблювалися сценарії спілкування з «клієнтами», операторів навчали застосовувати маніпулятивні техніки, спрямовані на виклик довіри. Зловмисники обладнали офіси електронно-обчислювальною технікою та Sip-телефонією.

За місцями розташування call-центрів правоохоронці провели 17 обшуків. Вилучено майже 900 одиниць компʼютерної техніки, а також мобільні телефони, жорсткі диски, SIM-картки та документацію.

Проводяться слідчі дії для встановлення організаторів шахрайських схем.

Відкрито чотири кримінальні провадження за ч. 2, 3, 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці “накрили” шахрайський call-центр

Шахраї відмічали, на кого “спрацювала схема”

Також правоохоронці вилучили десятки комп’ютерної техніки

Нагадаємо, що Депутат створив шахрайський колл-центр у Дніпрі і виманив 9 мільйонів гривень ніби для допомоги ЗСУ. Також ми писали про шахрайський колл-центр, де працювали неповнолітні.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору