Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У шахрайському call-центрі Дніпропетровської області працювали діти і особи без громадянства

У Дніпрі, припинено діяльність п`ятьох шахрайських сall-центрів, де працювали майже 100 громадян, серед яких були неповнолітні діти та особи без громадянства. 

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Представляючись співробітниками банків, оператори сall-центру вивідували  банківські реквізити та персональні дані громадян,  після чого наявні на картках гроші перераховували на рахунки, відкриті на підставних осіб.

Також припинено роботу шахрайського центру у місті Кам’янське. Офіс знаходився в центрі міста, чисельність працівників налічувала майже 20 осіб. Виманювали гроші у громадян за відомою «схемою», використовуючи банківські дані.

У ході обшуку офісів, вилучено майже 300 одиниць комп’ютерної техніки – монітори, системні блоки, ноутбуки, флешносії інформації, а також мобільні телефони, стартові пакети, банківські картки та чорнові записи з інструкціями та алгоритмом дій при спілкуванні з потенційними потерпілими.

Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються всі причетні до незаконного «бізнесу» та загальна сума завданих збитків.

Вилучено майже 300 комп’ютерів, ноутбуки, флешносії інформації, а також мобільні телефони, банківські картки

Раніше ми розповідали, що у Дніпропетровській області орудував незаконний call-центр.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору