Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Продавав товари з Європи через інтернет: у Дніпропетровській області викрили молодого шахрая

Покупки через інтернет надалі стають більш популярними, адже не треба навіть виходити з дому, аби отримати бажане. Служби доставлення привезуть все туди, куди вкаже покупець. Але перевагами інтернету часто користуються й шахраї, які ошукують громадян, не зустрічаючись з ними особисто.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на ГУ Національної поліції у Дніпропетровській області, 24-річний мешканець міста Верхівцеве Дніпропетровської області у соціальній мережі створив декілька акаунтів, де розмістив інформацію з фотографіями про продаж товару з Європи. Після того, як люди робили замовлення, чоловік повідомляв потенційних покупців про необхідність повної передплати. Не дочекавшись свого товару, люди розуміли, що їх ошукали та звернулись за допомогою до поліції.

Слідчі встановили, що на даний час від шахрайських дій чоловіка постраждало 24 особи на суму майже 280 тисяч гривень. Інші факти наразі перевіряються.

Молодику повідомили про підозру.

Поліцейські нагадують громадянам бути уважними та обережними під час купівлі товару в інтернеті. Щоб не стати жертвою шахраїв, купуйте товари лише у перевірених продавців та у перевірених інтернет-магазинах, або користуйтеся послугою післяплати та сплачуйте за товар на пошті.

Як не стати жертвою інтернет шахраїв

Як не стати жертвою інтернет шахраїв

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області шахраї “допомогли” родині переказати гроші у власні кишені та про те, що шахрайка ошукала переселенця пенсіонера та намагалася виїхати за кордон.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору