Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області шахраї “допомогли” родині переказати гроші у власні кишені

Великі гроші – велика спокуса. Особливо, коли власники грошей здаються людьми простими та довірливими. Але часто бажання заволодіти їх грошами призводить до неприємних справ із поліцією та кримінальних впроваджень.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Національну поліцію України, сімейна пара звернулася до власника обмінного пункту. Він обіцяв їм допомогти з переказом грошових коштів за кордон та навіть визначив двох осіб, які будуть займатися цим питанням.

Проте згодом, отримавши від потерпілих гроші, почали затягувати процес проведення фінансової операції. Пояснювали це вигаданими труднощами, які виникали при переказі.

Насправді жодних процесів не відбувалося, зловмисники у такий спосіб намагалися відвести від себе підозру щодо їх справжніх намірів – заволодіти 800 тисячами доларів США.

Обдурені люди звернулися до поліції. Правоохоронці провели понад 20 обшуків на території Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей за місцями проживання зловмисників та в пунктах обміну валют.

Вилучили комп’ютерну техніку, телефони, гроші, «чорнову» документацію та записи.

На підставі отриманих доказів власникові мережі пунктів обміну валют та його двом спільникам, які у шахрайський спосіб заволоділи 800 тис. доларів США, повідомили про підозру. Їм інкримінують шахрайство, вчинене у великих розмірах Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Проводяться подальші заходи для встановлення осіб, які також можуть бути причетні до шахрайської схеми.

Правоохоронці провели понад 20 обшуків на території Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей за місцями проживання зловмисників та в пунктах обміну валют.

Правоохоронці провели понад 20 обшуків на території Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей за місцями проживання зловмисників та в пунктах обміну валют.

Обшук в офісі

Обшук в офісі

Вилучені речові докази

Вилучені речові докази

За скоєне їм може загрожувати від 5-ти до 12-ти років з конфіскацією майна.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області шахрай обманював переселенців на здачі житла та про те, що шахрайка ошукала переселенця пенсіонера та намагалася виїхати за кордон.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору