Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області серійна шахрайка ошукала переселенця пенсіонера та намагалася виїхати за кордон

У місті Павлограді Дніпропетровської області жінка ошукала 81-річног пенсіонера з Донецької області. Вона обманом виманила в нього гроші. Після шахрайка намагалася виїхати за кордон України, але була затримана правоохоронцями.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Дніпропетровської області, 23 березня жінка ошукала 81-річного переселенця з Донецької області у місті Павлограді Дніпропетровської області. Як розповів потерпілий, невідома жінка шахрайським шляхом заволоділа його грошима. Для розкриття злочину були залучені поліцейські карного розшуку Павлоградського районного відділу поліції спільно з оперативниками Управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області.

30 березня зловмисницю затримали, коли вона намагалась перетнути Державний кордон.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили обставини злочину та особу зловмисниці. Вони з’ясували, що 35-річна жінка виманила персональну інформацію у дружини потерпілого, а потім зателефонувала до чоловіка, представилася співробітницею банку та повідомила, що його гроші – фальшиві. Щоб замінити грошові кошти на «справжні», прийшла до чоловіка та здійснила обмін.

В ході оперативних заходів поліцейські встановили, що після скоєння злочину жінка переховувалася в різних містах України, а потім намагалася перетнути кордон. Жінку доставили до Павлоградського районного відділу поліції. Слідчим за узгодженням з Павлоградською окружною прокуратурою затриманій повідомили про підозру.

Також було встановлено, що загалом на рахунку жінки чотири шахрайства. Два злочини вона скоїла у 2019 році на території Полтавської області, один – у Павлограді. Також стосовно жінки скеровано обвинувальний акт до суду за вчинення аналогічного злочину на території Криворізького району.

Раніше Інформатор писав про те, що поліція Дніпропетровської області викрила шахрайство на п’ять мільйонів гривень, та про те, що про те, що житель Кривого Рогу торгував неінснуючою військовою амуніцією.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору