Кінець серпня – початок вересня, це пора яблук. Червоні, жовті, зелені, солодкі та кислуваті, вони наповнюють прилавки базарів та овочевих магазинів. Та й ціна на них не “кусається”. Самий час варити всілякі варення, джеми та узвари.
Інформатор пропонує приготувати смачнюче варення з яблук. Вариться воно усього 10 хвилин. Зате взимку хоч у пиріг клади, хоч просто на свіжий хлібчик з чаєм.
Варення з яблук швидке
Продукти
- яблука – 2 кг
- цукор – 1 кг
- лимонна кислота – на кінчику ножа
Приготування
- Яблука промити, нарізати на невеликі шматки і відправити у глибоку каструлю.
- У каструлю до яблук засипати цукор. Перемішати все. Залишити яблука в цукрі на годину.
- Поставити каструлю на плиту. Довести до кипіння і додати лимонну кислоту. Варю 10 хвилин.
- У стерильні банки перекласти варення. Закачати кришками.
Ось такий простий рецепт яблучного варення! Всього 10 хвилин, а результат приголомшливий!
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати варення з кабачків та лимонів та про те, як приготувати пастилу з яблук.
Дізнавайтесь головні новини Кривого Рогу та України першими на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.