Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області виявили рідкісного птаха

Поблизу села Богуслав Павлоградського району сфотографували доволі незвичного птаха. На луках біля річки Самари зустріли перелітного птаха – коровайку.

Розповідає Інформатор з посиланням на групу у facebook “Птахи України”. 

В Україні цей вид птахів нечисленний, полювати на них заборонено і занесено до Червоної книги України (2009) де має природоохоронний статус вразливий.

“Чисельність коливалась від однієї пари до зграї в 7 особин, наразі стабільно тримається 3 особини. В цілому враження таке як і у випадку з чорним лелекою – тобто, птахи мають декілька кормових ділянок і кочують між ними”, – пише автор.

До України коровайки прилітають у квітні. Селяться в заплавах з заростями очерету, луками та лісами, вербовими чагарниками. Гніздяться колоніями разом з чаплями й бакланами.

Коровайка поширена в Південній Європі, Північній Африці, Південно-Західній, Середній Азії, Австралії, Америці. Зимує в країнах Тропічної Африки, на півострові Індостан. В Україні гніздиться на озерах Кугурлуй, Картал, Китай, острові Малий Татару, в Стенцівсько-Жебриянських плавнях, дельтах Дністра та Дніпра, верхів’ях Тилігульського лиману, заплаві Інгула, на Лебединих островах, Сиваші, в дельті Молочної.

Коровайку виявили на Дніпропетровщині

раніше Інформатор розповідав про рідкісну тварину, яку помітили на Дніпропетровщині. Також ми писали, про комах-гігантів, яких помітили у Кривому Розі.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору