Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області помітили рідкісну тварину, не притаманну природі України

Рідкісного звіра помітили місцеві мешканці на території Губинської ОТГ Дніпропетровської ОТГ Дніпропетровської області. Звір, дуже схожий на зубра, але не зубр, спокійно щипав травичку і навіть дозволив себе сфотографувати.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на соціальні мережі, як стало відомо з коментарів до посту, твариною виявився американський бізон. У природному середовищі України він не зустрічається.

Чим відрізняється бізон від зубра

Чим відрізняється бізон від зубра

Але як він туди потрапив? Коментатори посту називають декілька версій.

Виявляється, що усього у 80 км від Дніпра у Самарському лісі знаходиться розплідник бізонів. Можливо велетень втік звідтіля.

Є версія, що “переселенець з Америки” раніше жив у Фельдман-екопарку. Під час обстрілів там розбіглися багато тварин. Але ця версія менш ймовірна, адже до нього сотні кілометрів.

Самотній бізон на Дніпропетровщині

Самотній бізон на Дніпропетровщині

Так чи інакше, але через варварські російські обстріли не тільки люди вимушені кидати обжиті місця. Тварини теж тікають туди, де більш тихо та безпечно. Тому все частіше у наших місцях зустрічаються рідкісні “переселенці”, яких раніше можна було зустріти лише у зоопарках.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпро привезли тварин з Фельдман екопарку та про те, що у Кривому Розі у приватному зоопарку сильно захворіла левиця.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору