Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Фільм Дніпровських кінодокументалістів побачили у шістнадцяти країнах світу

Фільм “Східний фронт”, який зняли кінодокументалісти з Дніпра, побачили глядачі з шістнадцяти країн світу. Знімання велося з 24 лютого по 22 вересня 2022 року. Прем’єра відбулася на найавторитетнішому кінофестивалі в Європі «Берлінале».

Як повідомляє Інформатор з посиланням на голову Дніпропетровської облради Миколу Лукашука, «Східний фронт» – це історія, яка знімалась з 24 лютого 2022 до вересня 2022. Герої – звичайні люди, які вже не перший раз пішли захищати свою країну. Але, окрім війни, в картині зображено тил, де живуть їх сім’ї.

Цей фільм, перш за все, має на меті донести до західного глядача сенси і цінності, за які ми боремось, за нашу свободу, за майбутнє наших дітей, за територіальну цілісність, суверенітет і за весь цивілізований світ.

Прем’єра фільму відбулася на найавторитетнішому кінофестивалі в Європі «Берлінале».

Вперше за всю історію митці з Дніпропетровської області представили свою роботу на такому високому рівні як «Берлінський міжнародний кінофестиваль».

Афіша фільму "Східний фронт"

Афіша фільму “Східний фронт”

Західні кіноглядачи стоячі аплодували українцям

Західні кіноглядачи стоячі аплодували українцям

Раніше Інформатор писав про те, що  фільм Сенцова “Носоріг” отримав гран-прі на фестивалі у Польщі та про те, що 2 березня, у кінотеатрах України в прокат вийшов анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня», режисеркою якого стала криворіжанка Олександра Рубан.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору