Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Мультфільм криворізької режисерки б’є рекорди прокату у Європі

Анімаційна стрічка “Мавка. Лісова пісня”, одним з режисерів якої є криворіжанка Олександра Рубан б’є рекорди прокату у Європі. Мультик вже вийшов на початку березня у країнах Близького Сходу та Північної Африки. У Франції він у перший день прокату обійшов блокбастер “Шазам! Лють богів”.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на ДержКіно України, анімаційна стрічка вийшла в український прокат 2 березня, а вже з 29 березня вона вийшла на великі екрани французьких кінотеатрів. За даними першого дня прокату мультфільм посів першу позицію серед всіх прем’єрних релізів, обійшовши блокбастер «Шазам! Лють богів».
Станом на понеділок на мультфільм у Франції було продано 160 827 квитків. Це означає другий за результативністю стартовий вікенд у національному французькому прокаті у 2023 році, п’яте місце у національному бокс-офісі Франції за тиждень та 5% французького кінотеатрального ринку.

Раніше Інформатор писав про те, що 2 березня, у кінотеатрах України в прокат вийшов анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня», режисеркою якого стала криворіжанка Олександра Рубан та про те, що фільм Сенцова “Носоріг” отримав гран-прі на фестивалі у Польщі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору