Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізька біологиня знайшла у ландшафтному парку рідкісну квітку

Невтомна криворізька біологиня, ботанік та експерт Вікторія Тротнер продовжує радувати своїми відкриттями. Повертаючись зі своїх “близьких подорожей”, вона ділиться з читачами своїми знахідками. Виявляється, що для того, щоби побачити щось дуже цікаве, не потрібно їхати на край світу.  

Як повідомляє Інформатор, подорожуючи ландшафтним парком “Приінгульський”, що знаходиться за 1,5 години їзди від Кривого Рогу, Вікторія знайшла чудову квітку, яка називається півник понтичний. Вона занесена у Червону книгу України.

У своєму інтерв’ю Тротнер розповіла, що місця зростання цього рідкісного виду, які раніше не були відомі науковцям. В Україні він росте в межах Гранітно-степового Побужжя, басейну ріки Громоклея та ріки Інгул. Кілька місцезнаходжень було на території Кіровоградської області.

Так виглядає рідкісний півник понтичний

Так виглядає рідкісний півник понтичний

Дніпропетровській області цю рослину зустрічали лише кілька разів у Верхньодніпровському та П’ятихатському районах 30-40 років тому. Але її можна побачити у Ботанічному саду ДНУ та у Криворізькому ботанічному саду, де рослина охороняється.

Раніше Інформатор писав про те, що у Центрально-Міському районі помітили червонокнижного метелика та про те, як у Дніпропетровській області звільнювали совеня з пастки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору